Att erkänna eller inte erkänna II

I flera inlägg har jag försökt visa hur den israeliska turismindustrin konsekvent försöker gömma undan palestinierna som lever under israelisk kontroll. Frågan är då hur den Palestinska myndigheten, PA, beskriver Israel?

Tyvärr har jag inte hittat någon karta över hela ”Palestine – the Promising Land”, som affischerna berättar om. Men på Jerusalemkartan jag fick på Jerusalem Hotel, och som var utgiven av ”Arab Hotel Association In Cooperation with Ministry of Tourism and Antiquities”, finns inte en enda synagoga utsatt. Däremot finns det förstås mängder av moskéer och kyrkor.

Inte ens när de skulle göra en detaljkartan över gamla stan lyckades de hitta några synagogor att rita dit, utöver ”the Wailing Wall Plaza” som fick en liten menorasymbol. I de judiska kvarteren hittade de istället två moskéer.

Om det inte vore för att anti-semitismen aldrig kan skämtas bort, skulle kartan och de på lackat trä och med förstoringsglas brända Palestina-kartorna utan gröna linjen i Nablus gamla bazaar, kunna avfärdas som parodiska.

Men när till och med guiden på Alternative tours på allvar förklarar att ”I am against ocupation and zionism. Have you read the Protocol of zionism? It tells you everything about zionism. You should read it.”, är de bara ytterligare ett bevis på att palestiniernas fullt legitima kamp mot ockupationen alltför sällan lyckas dra en tydlig gräns gentemot antisemitismen.

(För den som undrar var synagogorna ligger så finns de på American colonys karta över Jerusalem.)

Annonser

2 Responses to Att erkänna eller inte erkänna II

  1. […] värre än att palestinierna misslyckas med att hålla Israelkritiken fri från antisemitism, är att så många människor som inte alls […]

  2. I want to to thank you for this wonderful read!!
    I definitely enjoyed every bit of it. I have
    you book marked to check out new things you post…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: